DZIURAWIEC – zacznij wreszcie go stosować !

Dziurawiec zwyczajny (Hypericum perforatum)

Nazwa dziurawiec wzięła się od jasnych punkcików, które widzi się oglądając pod światło liście […]

 0

Mnogość i natężenie objawów w chorobie, jaką jest BORELIOZA zależy nie tylko od ilości bakterii czy długości trwania choroby, ale i naturalnej odporności organizmu oraz jego zdolności do detoksykacji (odtruwania). Dlatego […]

 0

Gdzie atakują kleszcze?

Nie tylko w lesie – jak się powszechnie uważa – ale także w miejscach, gdzie rośnie jakakolwiek zieleń i jest wilgotno. Mogą to być: parki, […]

 0

Próbowaliście już czosnku niedźwiedziego ?

Czosnek niedźwiedzi (Allium ursinum) jest okazałą rośliną o szerokich, długich liściach i śnieżnobiałym kwiatostanie. Według podań to właśnie on jest pierwszą rośliną, którą […]

 0

PIJESZ SOK Z BRZOZY ?

Oskoła, zwana też bzowiną, sokiem bzowym to naturalny sok pozyskiwany z brzozy. W smaku przypomina świeżą, lekko słodkawą wodę bez wyraźnego aromatu czy […]

 0

Buraki już od dawna wysoko ceniono jako leczniczy produkt. Hipokrates w swoich przepisach stosował to warzywo jako składnik w leczeniu wielu chorób, m.in. zalecał używanie liści buraków do opatrywania […]

 0